Besök på Kvarteret Åkern

Hej allihopa hoppas att ni mår bra! Det gör jag och speciellt idag för igår var jag och Sofia på en väldigt trevlig restaurang här i Malmö, nämligen Kvarteret Åkern. Om ni inte har varit där än kan jag varmt rekommendera att ni drar dit nu i helgen, grymt god mat med bra service och otroligt fint. Här skriver jag om varför jag tycker att ni ska äta där!

Även om det är en restaurang som ligger här i Malmö så var det första gången som jag besökte stället. För Sofia var det den andra och det var faktiskt hon som fick idén. Det var ju fredag men vi chansade och drog dit ganska tidigt utan att boka bord, och det gick bra tack vare att vi kom innan de flesta hade börjat dyka upp.

Vi fick med detsamma ett bord och det var väldigt trevlig personal, så plus i kanten för det! Vi kollade snabbt igenom menyn men vi kunde inte undgå att välja vad servitrisen sa till oss angående “Kockens Val” som var en 3-rätters för ett bra pris. Det fick bli varsin sådan och det var verkligen en god förrätt som satte igång våra smaklökar. En sparriscrème med spansk lufttorkad skinka, serverat i glas. Den idén gillar jag, då kan man se rättens vackra färger och är sommarfräscht. Crèmen var något jag aldrig provat förut och hade en god smak. Den fluffiga konsistensen var kanske lite för efterrättslik men intressant.

Därefter kom den efterlängtade huvudrätten som bestod av spaghettini alla carbonara. Jag älskar ju pasta och om ett ställe vet hur man lagar pasta så är jag helt såld! Pastan var al dente, alltså inte sönderkokt, vilket är viktigt för mig. Något som dessutom överraskade mig var att de hade följt det riktiga receptet för carbonara, och inte ha i en halvliter med grädde, bra!

Efterrätten bestod av hemlagad lakritsglass med vaniljgrädde, oj så gott det var! Till alla rätterna drack vi vitt vin och vatten.

Dock får stället ett litet minus eftersom det tog en ganska lång tid innan vi både fick beställa och innan maten kom, men det berodde säkert på att det var fullt med folk den gången. I alla fall fick vi ett bord ganska snabbt, eftersom vi kom så tidigt, men senare såg jag att utanför entrén var det en jättelång kö. Det bevisar ju att maten är god!