Fika på Atrium och Balkongfix

Idag när solen skiner extra härligt så fick jag lust till att fixa till det lite hemma, och då menar jag på min fina balkong. Med de nya utemöblerna jag köpte förra veckan saknades det lite grönt, men nu efter en fixardag är jag verkligen nöjd med hur bra det blev.

Först drog jag till Atrium för en efterlängtad fika med Maria, hon hade så mycket att berätta efter sin resa till Barcelona. Det låter som en helt grym stad och jag själv blev väldigt intresserad av att resa dit inom kort! Jag drack en caffe latte och till det tog jag min favoritefterrätt, kladdkaka med grädde. Den var riktigt god men jag måste nog påstå att min hemmagjorda kladdkaka är så mycket godare. Jag försöker alltid få till den extra krämig inuti, då blir smaken så mycket saftigare och jag älskar när det rinner ut varm choklad.

Vi pratade om allt möjligt och sedan om hur fina blommor det finns i södra Europa. Då kom jag själv på att jag måste plantera om hemma! Det är något jag velat göra länge och idag när vi satt på caféet bestämde jag mig för att kika in hos blomsterhandeln nere på hörnet. Där köpte jag pelargoner, murgröna och ett litet apelsinträd! Jag kunde heller inte undgå att få med mig några örter hem, det blev koriander och salvia.

När jag kom hem med all blomster och plantorna började det faktiskt regna! Det är väl typiskt för en svensk sommar, men det var bara en liten skur, som också är bra att få då och då. Jag blev inte allt för blöt. 

Pelargoner har jag haft förut men murgröna och apelsinträdet är helt nya för mig. Det var enkelt att få ner dem i mina blomsterlådor och trädet fick planteras i en lite större kruka jag har ståendes i ena hörnet. Vad fint det blev med mitt lilla nya träd! Jag funderar på att även köpa ett olivträd, kanske nästa gång jag besöker city.