Grilla Vegetariskt

Äntligen är det grillsäsong och som jag har längtat! När man bor i Sverige, och inte i Kalifornien som Phil Ivey, får man ju inte grilla så ofta.  Det är ju något speciellt med grillad mat. Smaken och konsistensen är så mycket bättre, och gemenskapen med ens vänner under kvällen är oslagbar. Det för alltid med sig oförglömliga minnen och samma gäller för maträtterna.

Jag har några vänner som är vegetarianer och de har lärt mig en massa om vad för slags köttfria alternativ som passar bäst till grillning. Jag har själva provat på ett flertal och jag kan hålla med om att det är supergott att äta vegetariskt från grillen, så gör man ju en god tjänst på samma gång.

Jag älskar att dela med mig av mina sommarnöjen och inte minst grillkvällarna, så fortsätt att läsa så får du reda på mer om vad för gott man kan lägga på grillen.

  • Min absoluta favorit bland köttfria alternativ är halloumi. Denna grekiska ost är så passande i konsistensen och smaken höjs till nya höjder när den har fått grillats lite. De smått brända raderna grillgallret lämnar efter sig på ostens vita yta är något mina sinnen älskar. En annan sak är att halloumi passar utmärkt till vad som helst! Se det som en förrätt, huvudrätt eller varför inte som ett tillbehör. Den är också utmärkt som ett köttfritt alternativ då den är fylld av protein och andra nyttigheter. Jag brukar göra ett foliepaket med halloumi, rödlök, paprika och pesto, så får du en riktigt god rätt som dina gäster kommer gilla.
  • Andra läckra tillbehör är svamp. Jag har nog aldrig grillat en endaste gång utan att använda mig av svamp. Så gott och smaken de får av grillen är ljuvlig. Här brukar jag också göra ett foliepaket och lägga lite smått och gott där i, som olika typer av lök.

 

  • Vegetariska hamburgare är något som är underskattat. Visst det finns en hel del att köpa i frysdisken men att själv laga dem från scratch för att sedan grilla dem är något som blivit poppis de senaste åren. Du tar alltså sojafärs och blandar ihop med grädde, kryddor och annat som du vill till hamburgare och vänder dem några gånger på grillen. Till det kan du värma hamburgerbröd och tomater och lägga på ostskivor så de smälter. Det är både gott och nyttigt!
  • Mina grillspett burkar jag fylla med paprika, svamp, halloumi samt någon form av salsa som penslas på. En läckerhet kan jag lova!