Mina bästa sommardrinkar

Äntligen är det den bästa tiden på året och med det kommer en massa festligheter och därtill ännu fler härligheter, nämligen alla läskande sommardrinkar! Mat är mitt största intresse men till det ska man ju dricka något gott, och jag har ju faktiskt gått en sommerlierkurs! Det handlade mest om vin men jag kan även en del om drinkar och här tipsar jag om mina favoriter inför sommarens heta kvällar.

Jag tycker själv om att dricka både alkoholfria drinkar och de med lite alkohol i. De är så himla goda att smutta på och man behöver inte bli lullig varje gång man blir sugen, tack vare att det är mindre alkohol i dem. Så det rekommenderar jag varmt.

Här är alltså några somriga drinkar som jag blandar till varje gång vi är hemma och när det är fint väder för att sitta på balkongen.

  1. Raspberry Daiquiri

25 stycken hallon (gärna frysta), ungefär 12 isbitar, 16 cl rom (ljus), 1 dl limejuice och 2 msk florsocker

Det första jag brukar göra är att lägga glasen, som drinken ska serveras i, i frysen. Krossa sedan isen till små bitar. Häll sedan alla ingredienser i en mixer och mixa det tills det har blandats, cirka 5 sekunder. När det har gjorts ska du hälla upp i de kalla glasen, och du kan skära några hallon för att ha som en fin dekoration. Skål och njut!

  1. Frozen banana milkshake

Du behöver 2 frusna bananer, 3 dl mjölk, lite is och möjligtvis socker om man vill

Häll alla ingredienser i en mixer och kör tills en jämn smet. Häll upp i fina glas och njut!

  1. Strawberry mojito (alkoholfri)

Cirka 4 dl jordgubbar, 4 msk råsocker, 10 cl sodavatten, en bunt färsk pepparmynta, saft från 1 lime och en hel del krossad is

Börja med att mosa jordgubbarna med sockret, pepparmyntsbladen och limesaften. Därefter häller du upp allt i en shaker och sedan har du i sodavattnet och all is. Skaka några sekunder tills det har blandats och servera drinken i fina glas (som gärna får vara kylda) och garnera med någon jordgubbsskiva. Mums!